Středa, 19. Červen 2013
Portál o masérech / Internetový obchod
0
Košík
Vyhledávání
Hlavní město PrahaJihočeský krajJihomoravský krajKarlovarský krajKrálovéhradecký krajLiberecký krajMoravskoslezský krajOlomoucký krajPardubický krajPlzeňský krajStředočeský krajÚstecký krajVysočina krajZlínsky krajHlavní město PrahaJihočeský krajJihomoravský krajKarlovarský krajKrálovéhradecký krajLiberecký krajMoravskoslezský krajOlomoucký krajPardubický krajPlzeňský krajStředočeský krajÚstecký krajVysočina krajZlínsky kraj
Nejbližší kurzy

Třezalka - Hypericum perforatum


.4.2/5 (18 Hlasů)
Komentářů 2

Třezalkový olej - zatracujete nebo uznáváte?

Žijeme v době, kdy mnoho lidí trpí depresemi různého stupně a velmi často na řešení tohoto problému využívají antidepresiva. Nejnovější vědecké studie v Německu ale dokazují, že i výtažky z třezalky tečkované (Hypericum perforatum) mohou být stejně účinné a s jemnějšími vedlejšími vlivy.
Třezalka tečkovaná obsahuje hypericin, který potlačuje monoaminových oxidázu - chemikálii v těle spojenou s derpesí. Vypadá to že hypericin nepůsobí samostatně. Jako mnoho přírodních léčiv i třezalka je závislá na komplexní souhře mnoha složek aby mohl působit antidepresivně. Pacienti trpící tímto onemocněním pocítili úlevu, zvýšenou chuť k jídlu, projevili zájem o životní chod, začali si vážit sami sebe a také normálně spát.

Třezalka se dá již sehnat v mnoha formách - čaj, tinktura, olej nebo kapsle.
Doporučuje se ale, aby lidé se světlou pokožkou se při užívání třezalky vyvarovali přímému slunci nebo vystavení ultrafialového záření, vzhledem na případy zvýšené citlivosti které byly zaregistrovány. Také se doporučuje užívání přípravků konzultovat s lékařem aby doporučil s kterými léky ho není radno kombinovat, zejména v případech s vysokým krevním tlakem. Pokud se ale třezalka užívá podle doporučení, tak by neměl mít nepříznivé účinky ani v kombinaci s tyraminem. Třezalka by se ale nikdy neměla kombinovat s přípravky nebo jídlem obsahujícím aminokyseliny.

Jako masážní prostředek se výborně osvědčil při problémech s páteří, bolestmi svalů, kloubů, bolestech hlavy a podobně jako i při popáleninách, zánětu trojklaného nervu, hemoroidech a jiných - vzhledem ke jeho výborné vstřebatelnosti a hloubkových účincích (vyživuje ploténky).
V kosmetice se také využívá jako pleťová maska nebo prostředek na popraskané nohy a ruce protože zjemňuje pokožku. Je jedinečnou součástí regeneračních přípravků, speciálních masážních olejů a přípravků po opalování.

Vzhledem ke své výrazné a specifické aroma a barvě je zatracována ale mnohými i uznávaná a vyhledávána.


autor: e-maser.cz | přidán: 05.11.2010 | přečtení: 4301


Nahlásit chybu



Komentáře (2)
23.08.2012 / 13:02:37
Michal
Ja používam ľubovník svätojánsky vo forme oleja. Má podobné účinky ako spomínaný ľubovník bodkovaný, myslím účinky na depresie . Inak na svalstvo pôsobí priam fantasticky, krásne ho uvoľňuje. odporúčam.
31.05.2013 / 16:35:01
Peter
Michal, svätojánsky olej preto, lebo sa ľubovník zbiera na Jána (24.6), vtedy je kvet najlepšie zásobený. Ale zbieram ho po celú dobu kvitnutia a nieje v tom nejaký veľký rozdiel... Ľubovník svätojánsky nerastie.

Přidat komentář


Jméno


E-mail (slouží pouze pro ověření / autorizaci příspěvku)


Napište výsledek 3 + 1 =


Komentář